Poster 1 Malaysia : Sempena Harga Minyak Naik !

Poster 1 Malaysia : Cetak dan Edar !

Poster 1 Malaysia : Cetak dan Edar !

About these ads

11 thoughts on “Poster 1 Malaysia : Sempena Harga Minyak Naik !

  1. One of the reason UMNO lost in the last election is due to the petrol price hike. Now,they are doing it again. Some people really cannot change I guess. Wait for the next election and see what happens. For PKR, please select responsible candidates with proper and vital education backgrounds. PKR must be strong within and should not jump to UMNO under any circumstances. Long Live PKR.

  2. [quote]Berdasarkan kepada catitan koran arus perdana ( berita harian ) pada 01 Ogos 2008, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata ” “Kini harga petrol dunia melonjak kepada AS$82 setong “. Kenyataan ini telah dibuat oleh pak menteri pada sidang media selepas majlis pelancaran RON95 seluruh negara di Stesen Minyak Petronas Lebuh Raya Sprint pada 31 Ogos 2009[/quote]

    minyak mentah setong = Rm69!!!
    minister yang tiada otak ini kena dilucutkan jawatan sekarang juga!!!

    1 malaysia = rakyat disodomikan, poketku diutamakan!!! geram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Yes Najib, you walk the talk…rakyat didahulukan minyak naik! pencapaian diutamakan fed Gov institution MACC prove it!

    Harga minyak global xnaik still gov have money for all the MEGA projects simply put gov can afford too much subsidi.

    Economy crisis a lot of employee lost the job also for the undergrades hard to find one but your gov SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) keep on doing interview wasting needy ppl time without any allocation for vacancies doing decoy.

    So sad to see malaysia have no true leader can walk thru crisis just a passbyers…

    If UMNGoook n Beee Ennd no Guts to change ppl will change you! wait for PRU13…all the minister too much of talking crapts…H1N1 prove ur achievement! 70+ ppl lives gone..

    Yes tq very much NAjib!

  4. Kenaikan harga minyak walaupun hanya 5 sen bagi saya di luar dugaan. Ini mengambil kira kenyataan bekas Menteri Hal-ehwal Pengguna Datuk Sharir bahawa harga petrol hanya naik jika harga pasaran minyak antarabangsa melepasi paras USD80 setong. Ini mengikut formula yang ditetapkan. Harga antarabangsa sekarang hanya sekitar USD70 setong.

    Mengapa harga naik lagi? Menteri terbabit masih belum beri penjelasan.

  5. Soal turun naik minyak nie sebenarnya nak refer kat mana rege tu..

    Apa buleh semak kat NYMEX ka daily fluctuate tu ?? sebab kat situ ada 2 market.. 1 crude oil futures.. dan crude oil spot.. jadi kat mana ??

    Lagi satu naper x semak kat US Energy Deptmart.. kan ada website kat situ.. siap cakap lagi rege minyak yang dorang jual kat Malaysia.. under Malaysia- Tapis Blend..

    Kalu ikutkan rege yang US bagi kat Malaysia, maka betul la ada kenaikan.. untuk 21/8 jer dah lebih USD75 setong.. jadi x mustahil naik sampai USD80..

    Aku harap ada jawapan yang konkrit.. sebab data macam nie sekarang memang ada publish kat internet nie..

    Nanti salah fakta plak..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s